Ratatouille met Wieringer bonen
Ratatouille met Wieringer bonen
Voor 4 personen
- olijfolie 3 eetl
- rode ui 1, gesnipperd
- knoflook 2 tenen, geperst
- verse tijmblaadjes 2 eetl + extra voor garnering
- laurier 2 blaadjes
- aubergine 1, in stukken
- courgette 1, in stukken
- rode paprika 2, in stukken
- tomaten 3, in stukken
- tomatenpuree 2 eetl
- zout & peper gemalen
- Wieringer bonen 100g, geweekt en gekookt zoals op de verpakking staat vermeld
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de rode ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de tijm en laurier toe en bak 5 minuten mee.
- Doe alle groenten en de tomatenpuree erbij, schep goed door en laat ca. 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg tot slot de gare Wieringer bonen toe en warm door. Garneer eventueel met extra tijm.