Terug Lees dit artikel

Ravioli gevuld met pompoen

Ravioli gevuld met pompoen


Voor de pasta


Voor de vulling


Bereiding

  1. Maak de pasta: kneed een stevig deeg van bloem, zout, eieren en olijfolie. Kneed tien minuten door en maak er dan een bol van. Pak die in folie en leg een half uur in de koelkast.
  2. Maak de vulling: snijd de pompoen in blokjes, hak de knoflook grof. Verhit wat olijfolie in een pan, fruit daarin de knoflook en de five spice powder aan.
  3. Doe de pompoenblokjes erbij, giet er wat water op en stoof gaar in ongeveer 15 minuten. Pureer en breng op smaak met zout en peper.
  4. Rol de pasta zo dun mogelijk uit. Leg hoopjes vulling op het deeg, bedek met een tweede laag pasta. Gebruik een koekjesvorm of steekring van ongeveer 4 centimeter om er rondjes uit te steken, druk de zijkanten goed dicht.
  5. Leg ze op een bord of schaal waar flink bloem op is gestrooid. Kneed het overgebleven pastadeeg opnieuw, rol dat weer uit en maak daar nog meer ravioli van.
  6. Maak de salieboter: smelt de boter in een pan. Voeg de blaadjes salie toe en laat ze uitbruisen. Maal er peper uit de molen en grof zeezout door.
  7. Zet een pan ruim kokend water op met zout. Doe de ravioli in de pan als het water kookt. Als ze gaan drijven, zijn ze gaar. Dat duurt een paar minuten.Dit artikel delen?