Rigatoni met broccoli en cavolo nero
Rigatoni met broccoli en cavolo nero
Voor 4 personen
- 500 g broccoli, in roosjes
- zout
- 2 eetl olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 400 g rigatoni quinoa (of andere pasta naar keuze)
- 1 bouillonblokje
- 400 ml sojaroom
- 1 rode paprika, in stukjes
- 400 g zwarte kool (cavolo nero), harde nerven verwijderd en in reepjes
Bereiding
- Kook de broccoli 5 minuten met wat zout beetgaar en laat uitlekken.
- Verwarm de olijfolie en bak de knoflook en sjalot even aan.
- Kook intussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pureer de broccoli met de sjalot en knoflook, het bouillonblokje en de sojaroom met een staafmixer fijn.
- Bak in een koekenpan in een scheutje olijfolie de paprika en cavolo nero beetgaar. Roer door de broccolisaus.
- Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Serveer meteen.