Rijst met gemarineerde kip, witte kool en paprika
Rijst met gemarineerde kip, witte kool en paprika
Voor 4 personen
- 350 g kipfilet, in reepjes
- 400 g pandanrijst
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
- 400 g witte kool, fijngesneden
- 1 groene paprika, in reepjes
- 3 bosuitjes, in ringetjes
Bereiding
- 2 eetl sojasaus
- 4 eetl olijfolie
- handvol verse koriander, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- zout
Bereiding
- Roer de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en breng op smaak met zout. Schep de reepjes kip erdoor en laat 1 uur marineren.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Haal de kip uit de marinade en bak 1 minuut in 1 eetlepel van het marinadevocht. Voeg de chilipeper, kool, paprika en bosui toe en roerbak alles 5 minuten tot de kip gaar is.
- Schep de warme rijst door het kipmengsel en breng indien nodig op smaak met wat marinadevocht. Goed doorwarmen.