Rijstsalade
Rijstsalade
Voor de salade
- 200 g langkorrelrijst
- 1 lente-uitje, in dunne ringetjes
- 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
- 1 rode puntpaprika, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
- 3 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in stukken
- 1 eetl koriander, fijngehakt
Voor de dressing
- 3 eetl maïskiemolie
- 1 eetl rijstazijn
- 1 theel mosterd
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Kook de rijst in 10-12 minuten bijna gaar. De korrels moeten nog wat bite hebben. Spoel de rijst af onder koud water en laat goed uitlekken.
- Meng in een grote kom de rijst, lente-ui, paprika’s, tomaat en koriander.
- Maak een dressing door alle ingrediënten in een afgesloten potje krachtig heen en weer te schudden. Roer door de rijst.
- Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.