Rijstsalade met garnalen
Rijstsalade met garnalen
2 - 4 personen
- 200 g witte rijst, gekookt (nog warm)
- 4 eetl olijfolie
- sap en geraspte schil van 1 citroen
- 200 g Noorse garnalen, gekookt
- 75 g rode ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 eetl bladpeterselie, gehakt
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 eetl dragon, de blaadjes
- zwarte peper en zout
- 75 g olijven
- 1 rode ui, in halve ringen
Bereiding
- Doe de rijst in een kom. Schep er, terwijl de rijst nog warm is, 4 eetl olijfolie door, het citroensap en de geraspte citroenschil. Meng alles goed en laat daarna afkoelen.
- Meng de rest van de ingrediënten behalve de olijven en rode-uiringen door de rijst en breng de salade op smaak met peper en zout.
- Garneer met de olijven en uiringen.