Rijstsalade met mandarijntjes en noten
Rijstsalade met mandarijntjes en noten
Voor de rijstsalade
- 250 g langkorrelige, droogkokende rijst, gewassen
- 150 ml sinaasappelsap (uit pak)
- 150 ml groentebouillon
- 4 eetl rozijnen
- 2-3 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 blikje mandarijntjes, uitgelekt
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 2-3 eetl walnoten
Voor de dressing
- 4 eetl olijfolie
- 2 eetl wittewijnazijn
- mespunt suiker
- 1 eetl fijngehakte peterselie
- zout en peper
Bereiding
- Stoom de rijst samen met het sinaasappelsap en de
- groentebouillon een stoommandje in 20 minuten gaar, of kook de rijst in bouillon en sap.
- Schep de rozijnen en bleekselderij door de hete rijst en laat afkoelen.
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng
- door de rijst.
- Voeg de mandarijntjes en de bosui toe en schep de salade
- voorzichtig om. Garneer met de walnoten.
TIP: Voor een maaltijdsalade kun je er nog 200 g salami in blokjes en half kleingesneden rode paprika aan toevoegen.