Rijstsalade met mandarijntjes en noten
Rijstsalade met mandarijntjes en noten
Voor 4 personen
- 250 g rijst, gewassen
- 150 ml sinaasappelsap
- 150 ml groentebouillon
- 4 eetl rozijnen 2-3 stengels bleekselderij, in boogjes 1 blikje mandarijntjes, uitgelekt 2 bosuitjes, in ringetjes 2-3 eetl walnoten
Voor de dressing
- 4 eetl olijfolie
- 2 eetl wittewijnazijn
- mespunt suiker
- 1 eetl fijngehakte peterselie
- zout en peper
Bereiding
- Kook of stoom de rijst samen met het sinaasappelsap en de groentebouillon gaar
- Schep de rozijnen en bleekselderij door de hete rijst en laat de rijst afkoelen.
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng door de rijst.
- Voeg de mandarijntjes en de bosui toe en schep de salade voorzichtig om. Garneer met de walnoten.