Risotto met meiraap en geitenkaas
Risotto met meiraap en geitenkaas
Voor 4 personen
- 400 g risottorijst
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 dl droge witte wijn
- 1 tot 1,5 l groentebouillon
- 4 meiraapjes, geschild, in kleine stukjes
- 2 lente-uitjes, in schuine stukjes
- ½ bosje rucola (± 25 g)
- 200 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 g pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
- 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd, in stukjes
- 1 eetl olijfolie
- 1½ eetl boter
Bereiding
- Verhit de olie en een halve eetlepel boter in de pan en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen.
- Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is.
- Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig. Voeg na 10 minuten van de kooktijd de stukjes meiraap en de lente-ui toe en laat meegaren met de rijst.
- Haal de risotto van het vuur en schep de rucola, kaas, pijnboompitten, boter en tomaat er voorzichtig door. Verdeel over 4 kommetjes.
-