Risotto venkel, doperwten & geitenkaas
Risotto venkel, doperwten & geitenkaas
Voor 4 personen
- olijfolie 2 eetl
- ui 1, gesnipperd
- knoflook 2 tenen, geperst
- tijmblaadjes 2 eetl, grof gehakt
- risottorijst 300g
- venkel 1, fijngesneden
- witte wijn 200ml
- groentebouillonblokje 1 + 400ml warm water
- water 500ml
- doperwten (liefst vers) 100g, gedopt
- kookroom 150ml
- Parmigiano Reggiano 100g, geraspt
- zout & peper gemalen
- zachte geitenkaas 100g, in stukjes verbrokkeld
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een pan op laag vuur en fruit hierin de ui, knoflook en tijm in ca. 3 minuten glazig. Voeg de risottorijst en de venkel toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en 400ml warm water samen met het bouillonblokje en laat rustig aan de kook komen. Kook door en voeg, als het vocht bijna is opgenomen, nog 500ml water toe, samen met de doperwten. Laat rustig verder garen tot het vocht is opgenomen en de rijst net gaar is.
- Roer de room en de parmezaan door de risotto en breng verder op smaak met zout en peper.
- Verdeel de risotto over 4 borden en garneer met de zachte, verbrokkelde geitenkaas en eventueel extra gemalen peper.