Rode bieten chocoladetaart
Rode bieten chocoladetaart
Voor de taart
- 300 g bloem
- 250 g rietsuiker
- 250 g gekookte rode biet, geraspt
- 185 ml zonnebloemolie
- 150 g pure chocolade
- 100 g hazelnoten, grof gehakt
- 30 g cacaopoeder
- 8 g bakpoeder
- 4 eieren
- 1 tl Bak soda
Topping
- 250 g mascarpone
- 50 g hazelnoten
- 50 ml bietensap
- Kneepje citroensap
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160ºC.
- Klop de olie en de eieren met een mixer door elkaar. Voeg de suiker toe en mix goed door.
- Zeef bloem, bakpoeder, baksoda en cacaopoeder in een andere kom. Voeg dit mengsel in twee delen toe aan het eierbeslag en mix weer goed.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Meng al roerend door het beslag.
- Roer met een houten lepel - dus niet met de mixer - de geraspte bietjes en de hazelnoten door het beslag.
- Giet het mengsel in een met bakpapier beklede en ingevette springvorm (van 24 cm ø) en bak de taart in ca. 50 minuten gaar in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen.
- Roer voor de topping alle ingrediënten, behalve de noten, door elkaar. Bestrijk de afgekoelde taart hiermee en strooi de gehakte noten erover.