Rode bietenrisotto met amandelen en babyspinazie
Rode bietenrisotto met amandelen en babyspinazie
Voor 4 personen
- olijfolie 2 eetl
- rode ui 1, fijngesnipperd
- rode peper ½, fijngehakt (zonder zaad)
- risottorijst 300 g
- water 1 l, heet
- groentebouillonblokje 2, fijn verkruimeld
- gekookte of in de oven geroosterde rode bieten 340 g, in blokjes
- soja cuisine 200 ml
- amandelen gezouten 4 eetl, geroosterd en grof gehakt
- babyspinazie 75 g
- zout en zwarte peper gemalen
Bereiding
- Fruit in de olijfolie in een pan op laag vuur de rode ui en rode peper ca. 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee, blus af met 500 ml heet water en de bouillonblokjes en laat rustig garen. Roer regelmatig. Als het vocht bijna is opgenomen voeg dan de andere helft van het water toe, samen met de bietenblokjes en laat het rustig verder garen.
- Voeg de soja cuisine toe als het vocht helemaal is opgenomen door de rijst.
- Garneer met de geroosterde amandelen en de babyspinazie. Bestrooi naar wens met zout en peper.