Rode bietensoep met rucola
Rode bietensoep met wortel
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 4 aardappels, geschild, in blokjes
- 1 theel gemalen komijn
- 1 appel, in partjes
- 4 rode bieten, gekookt en geschild, in blokjes
- 1l groentebouillon, vers of van een half blokje
- 100 g rucola
- 4 eetl sojaroom
- 2 theel balsamicozijn
- handje kiemen
Bereiding
- Verhit de olie en fruit de ui tot deze glazig is.
- Voeg de aardappel en komijn toe en bak kort mee.
- Voeg de bieten en appel toe en giet de groentebouillon erbij. Laat circa 15 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is.
- Voeg in de laatste 5 minuten de rucola en de sojaroom toe. Pureer met een staafmixer.
- Druppel er wat balsamicoazijn over en top met decoratieve kiemen.