Rode bietenstamppot met veldsla en hazelnoot
Rode bietenstamppot met veldsla en hazelnoot
Voor 4 personen
- 500 g aardappels, geschild en in stukken
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 eetl boter of 2 eetl olie
- 1 theel tijmbladjes, gedroogde of verse
- 500 g rode bieten, voorgekookt, geraspt of in kleine stukjes
- 75 g veldsla
- 1 geitenkaasje
- 75 g hazelnoten, grof gehakt
Bereiding
- Kook de aardappels in ruim water in ongeveer 15-20 minuten gaar.
- Fruit intussen de ui in een koekenpan in een beetje boter of olijfolie. Voeg de tijm toe en laat zachtjes bakken tot de ui zacht is.
- Verwarm intussen de bieten in een ander pannetje.
- Vang het vocht van de aardappels op en bewaar dit.
- Stamp de aardappels fijn met een klontje boter en voeg ongeveer 100 ml van het kookvocht toe zodat een smeuïge puree ontstaat.
- Roer de bietjes, veldsla en uien door de puree.
- Brokkel de geitenkaas erboven en schep nog een paar keer voorzichtig door.
- Serveer de stamppot met de gehakte hazelnoten.