Terug Lees dit artikel

Rode bietenstamppot met veldsla en hazelnoot

Rode bietenstamppot met veldsla en hazelnoot


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Kook de aardappels in ruim water in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  2. Fruit intussen de ui in een koekenpan in een beetje boter of olijfolie. Voeg de tijm toe en laat zachtjes bakken tot de ui zacht is.
  3. Verwarm intussen de bieten in een ander pannetje.
  4. Vang het vocht van de aardappels op en bewaar dit.
  5. Stamp de aardappels fijn met een klontje boter en voeg ongeveer 100 ml van het kookvocht toe zodat een smeuïge puree ontstaat.
  6. Roer de bietjes, veldsla en uien door de puree.
  7. Brokkel de geitenkaas erboven en schep nog een paar keer voorzichtig door.
  8. Serveer de stamppot met de gehakte hazelnoten.



Dit artikel delen?