Rode bietjescarpaccio met gepocheerd ei
Rode bietjescarpaccio met gepocheerd ei
Voor 4 personen
- 4 grote rode bietjes, gekookt, in dunne plakjes
- 4 verse eieren
- 1 eetl azijn
- een paar plukjes ijsbergsla
- 100 g Parmezaanse kaas, in krullen
Voor de marinade
- 2 eetl frambozenazijn
- 2 eetl olijfolie
- 2 eetl notenolie
- 1 eetl groentebouillon
- 1 theel honing
Bereiding
- Meng voor de marinade alle ingrediënten goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout. Marineer hierin de bietjes 2 uur.
- Breng een pan water aan de kook met zout en 1 eetl azijn. Draai het vuur uit, breek een ei boven een lepel en laat het voorzichtig in het hete water glijden. Haal na ongeveer 5 minuten het ei er met een schuimspaan voorzichtig uit (de dooier moet nog zacht aanvoelen). Maak het water voor elk ei opnieuw warm.
- Laat de bietjes goed uitlekken en verdeel ze over 4 borden. Leg wat sla in het midden, leg voorzichtig een eitje erop en garneer met de Parmezaanse kaas.