Rode bietsoep met rode kool
Rode bietsoep met rode kool
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 l groentebouillon, vers of van een blokje
- 4 rauwe rode bieten, geschild, in blokjes
- 2 winterwortel, in halve plakjes
- 4 aardappel, geschild, in blokjes
- 4 eetl dille, fijngeknipt,
- 4 eetl peterselie, fijngehakt
- 200 g rode kool, fijn geschaafd
- 2 tomaten, in blokjes
- 4 eetl zure room
- peper en zout
- dille
Bereiding
- Verhit de olie en bak de ui en knoflook glazig.
- Breng de bouillon aan de kook. Voeg de biet, wortel, aardappel, dille en peterselie toe en kook vijf minuten.
- Voeg de rode kool toe en kook alle groenten beetgaar.
- Voeg de gebakken ui, de knoflook en de tomaten toe en warm even mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Top met een lepel zure room en de overgebleven dille.