Rode kool met appeltjes
Rode kool met appeltjes
Voor 4 personen
- 1 rode kool
- 1 eetl boter
- 1 ui, gesnipperd
- 3 Rode Boskoop, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
- 1 theel suiker
- zout
- 1 blaadje laurier
- 4 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 200 ml rode wijn
- 1 eetl rode wijnazijn
- water
Bereiding
- 1. Snijd de rode kool in vieren en verwijder de witte stronk. Snijd de kool in fijne reepjes.
- 2. Verwarm de boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg de rode kool, appel, de theelepel suiker, de specerijen en een mespunt zout toe. Roer goed door.
- 3. Giet de wijn, azijn en een scheutje water in de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat in ± 1½ uur gaar worden.
- 4. Lek de rode kool uit in een vergiet. Doe terug in de pan en breng op smaak met zout indien nodig.