Rode koolsalade met kruidige dressing
Rode koolsalade met kruidige dressing
Ingrediënten
- 400 g rode kool, fijngesneden
- 1⁄2 theel zout
- 8 eetl rode wijnazijn
- 1 laurierblad
- 1 theel mosterdzaad
- 1 gedroogd rood pepertje, zaadjes verwijderd
- 2 groene paprika’s, zaadlijst verwijderd, in reepjes
- 1 ui, in halve ringen
- 2 stengels bleekselderij, in ringen
- 50 g pijnboompitten, geroosterd
- 4 eetl olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1⁄2 theel suiker
- peper, vers gemalen
Bereiding
- Leg de rode kool in een schaal en strooi er het zout door. Laat 1 uur staan.
- Breng de azijn, laurier, mosterdzaad, pepertje en vers gemalen peper in een pannetje aan de kook en laat tot de helft inkoken. Giet het mengsel door een zeef.
- Meng de paprika, ui, bleekselderij en pijnboompitten door de rode kool.
- Roer de olijfolie, knoflook en suiker door het azijnmengsel. Schep dit door de salade.