Rode koolsalade met kruidige dressing
Rode koolsalade met kruidige dressing
Voor 4 personen
- ½ rode kool
- ½ theel zout
- 8 eetl rode wijnazijn
- 1 laurierblad
- 1-2 theel mosterdzaad
- 1 gedroogde rode peper
- versgemalen zwarte peper
- 4 eetl olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ theel suiker
- 2 groene paprika’s, in reepjes
- 1 ui, in halve ringen
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 50 g pijnboompitjes, geroosterd in een droge koekenpan
Bereiding
- Verwijder de harde stronk en snijd de rode kool in fijne reepjes.
- Meng het zout door de rode kool en laat 1 uur staan.
- Breng voor de dressing de azijn met de laurier, het mosterdzaad, het pepertje en versgemalen peper naar smaak aan de kook en laat tot de helft inkoken.
- Giet de dressing door een zeef en laat afkoelen. Klop de olijfolie, knoflook en suiker erdoor.
- Meng de paprika, ui, bleekselderij en pijnboompitjes door de rode kool en sprenkel de dressing erover.