Rodekoolsalade met kruidige dressing
Rodekoolsalade met kruidige dressing
Voor 2 - 4 personen
- 400 g rode kool, fijngesneden
- 1/2 theel zout
- 8 eetl rode wijnazijn
- 1 laurierblad
- 1 theel mosterdzaad
- 1 gedroogd rood pepertje, zaadjes verwijderd
- 2 groene paprika, zaadlijst verwijderd, in reepjes
- 1 ui, in halve ringen
- 2 stengels bleekselderij, in ringen
- 50 g pijnboompitten, geroosterd
- 2 eetl olijfolie
- ½ theel suiker
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- peper, versgemalen
Bereiding
- Leg de rode kool in een schaal en bestrooi met het zout. Laat 1 uur staan.
- Breng de azijn, laurier, mosterdzaad, pepertje en versgemalen peper in een pan aan de kook en laat tot de helft inkoken. Giet het mengsel door een zeef en bewaar het vocht.
- Meng de paprika, ui, bleekselderij en pijnboompitten door de rode kool
- Roer voor de kruidige dressing de olijfolie, knoflook en suiker door het azijnmengsel. Schep dit door de salade.