Roergebakken andijvie met mandarijntjes, gember en sesamzaad
Roergebakken andijvie met mandarijntjes, gember en sesamzaad
Voor 4 personen
- 1 flinke krop andijvie
- 1 eetl olijfolie
- 1 teentje knoflook, kleingesneden
- 1 cm verse gember, geraspt
- 5 eetl uitgelekte mandarijntjes (blik) + 2 eetl mandarijnensap
- 1 eetl sojasaus
- 2 eetl gembersiroop
- 2 eetl sesamzaad, geroosterd in een droge koekenpan
Bereiding
- Was de krop andijvie in zijn geheel in ruim water. Schud goed uit en dep droog. Snijd de andijvie vanaf de bovenkant tot de steelaanzet in dunne reepjes.
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de andijvie samen met de knoflook en de verse gember ca. 1 minuut op hoog vuur.
- Roer de mandarijntjes plus sap, sojasaus en gembersiroop erdoor en haal van het vuur.
- Bestrooi met sesamzaad.