Roergebakken courgette met scampi’s en champignons
Roergebakken courgette met scampi’s en champignons
Voor 2 personen
- 100 g champignons, grof gesneden
- 3 eetl olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 12 rauwe scampi’s, gepeld en
- darmkanaal verwijderd
- 1 courgette, in dunne reepjes gesneden
Bereiding
- Verwarm een pan op hoog vuur en bak hierin de champignons tot al het vrijkomende vocht is verdampt. Giet 1 eetlepel olie erbij en bak de champignons snel bruin. Haal van het vuur.
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een wok of grote pan en bak de knoflook enkele seconden aan. Voeg de scampi’s toe en roerbak op hoog vuur ± 1 minuut tot ze roze en net gaar zijn. Haal uit de pan en houd warm.
- Zet de wok terug op hoog vuur, verhit 1 eetlepel olijfolie en roerbak de courgettereepjes ca. 30 seconden. Schep de garnalen en champignons erbij en serveer meteen.