Roergebakken paksoi met gemarineerde kip en pinda’s
Roergebakken paksoi met gemarineerde kip en pinda’s
Voor 1 of 2 personen
- 1 eetl olijfolie
- 100 g kipfilet, in reepjes
- 2 struikjes paksoi, in reepjes
- 1 lente-uitje, in reepjes
- 1 eetl pinda’s
Voor de marinade
- 2 eetl sojasaus
- 1 eetl zoete ketjap
- 1 eetl balsamicoazijn
- 3 eetl gembersiroop
- 4 eetl olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- sap van 1 citroen
Bereiding
- 1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
- 2. Verwarm de olie in een wok of grote pan en bak de kip rondom bruin en gaar. Haal uit de pan en schep door de marinade. Laat ca. 30 minuten staan.
- 3. Verhit de wok opnieuw op hoog vuur en roerbak de paksoi, lente-ui en pinda’s ca. 1 minuut. Blus af met een beetje marinade.
- 4. Verdeel de groente over kleine kommetjes en leg de kipreepjes erop. Druppel er een beetje marinade over en geef de rest van de marinade er apart bij.
Tip: Geen tijd om de kip te marineren? Gebruik de marinade dan als roerbaksausje in stap 3. Serveer de paksoi als bijgerecht of maak er een hoofdgerecht van door de hoeveelheden op te voeren. Lekker met rijst.