Romige aardpeer-linzensoep met dragon en mosterd
Romige aardpeer-linzensoep met dragon en mosterd
Voor 4 personen
- 200 g zwarte linzen
- 300 g aardperen, geschild en in blokjes
- 1 sjalot, gesnipperd
- 15 g roomboter
- 1/2 prei, in dunne halve ringen
- 1 el mosterdzaad
- 1 tl kummel/komijn
- 100 ml witte wijn
- 1 eetl witte wijnazijn
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- peper en zout
- 1,5 l kruidenbouillon
- 100 ml room
- 1 bosje dragon
Bereiding
- Verwarm een soeppan met het klontje boter. Fruit de sjalot en prei voor circa vijf minuten glazig.
- Ris de blaadjes dragon van de takjes. Bewaar de blaadjes voor later. Voeg na circa twee minuten mosterdzaad, kummel, laurier en tijm en takjes dragon toe.
- Voeg daarna de linzen en aardperen toe en blus het geheel af met de witte wijn. Laat de witte wijn aan de kook komen en voeg daarna de kruidenbouillon toe.
- Kook de linzen in circa 25 minuten gaar. Verwijder de takjes dragon, tijm en blaadjes laurier.
- Schep een 1/2 soeplepel linzen uit de soep en bewaar deze apart.
- Pureer de linzensoep met een staafmixer tot een gladde soep.
- Hak ondertussen de dragon fijn. Meng deze door de slagroom en klop de slagroom met een handmixer op tot lobbige dikte.
- Serveer de soep met een eetlepel van de dragonroom er bovenop en garneer met wat extra takjes dragon en de hele linzen.