Romige eikenbladsla-mosterdsoep met knoflookcroutons
Romige eikenbladsla-mosterdsoep met knoflookcroutons
Voor 2 grote porties
- 2 sneetjes brood, in blokjes gesneden
- 2 eetl olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngeraspt
- 200 ml kookroom naar keuze
- 300 ml water
- 1 groentebouillonblokjes
- 2 eetl grove mosterd
- 1 krop eikenbladsla, gewassen en grof gesneden
- zout en zwarte peper gemalen
- ook nodig: hittebestendige blender
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de olijfolie en knoflook met de blokjes brood en bak ze in een ovenschaal of op de bakplaat met bakpapier in ca. 12 minuten goudbruin en krokant. Zet opzij.
- In een soeppan: breng de kookroom met het water, de bouillonblokjes en mosterd aan de kook Roer goed door.
- Doe de gesneden eikenbladsla in de blender en giet de soep erover. Blend tot een gladde soep.
- Bestrooi met zout en peper en serveer met de knoflookcroutons.