Romige kaas-groententaart
Voor een springvorm van 26 cm doorsnee
- 8 blaadjes bladerdeeg
- 3 eieren
- 300 ml room
- 400 g kruidenroomkaas
- 2 bolletjes mozzarella, in plakjes
- 2 eelt pesto
- 1 bloemkool, in roosjes, kort gekookt
- 4 tomaten, in plakjes
- 1 bosje rucola, grofgesneden
- 1 eetl pijnboompitten, geroosterd
- 1 springvorm van 26 doorsnee
- boter om in te vetten
- 1 à 2 eetl bloem
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Beboter de springvorm en leg het bladerdeeg er als volgt in. Leg 1 plakje op de bodem in het midden. Leg tegen iedere zijde hiervan 1 plak bladerdeeg. Plak de randen op elkaar. Druk de plakjes tegen de zijkant van de vorm aan. Halveer 2 van de overgebleven plakjes en vul daarmee de randen op. Snij de laatste plak in vieren en plak daarmee de laatste kleine openingen dicht. Op deze manier is de hele vorm mooi bedekt.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg. Strooi een beetje bloem of paneermeel op de bodem, dan wordt de taart lekker knapperig.
- Klop de eieren goed los met de room en kruidenroomkaas.
- Smeer de plakken mozzarella in met de pesto. Verdeel ze samen met de bloemkool en tomaat over de deegbodem.
- Giet er het roommengsel over en zet 10 minuten in de warme oven. Zet de oven dan op 160C en bak de taart in 40 minuten gaar.
- Verdeel de rucola erover en strooi de pijnboompitten erop. Laat afkoelen en snij er puntjes uit.