Romige pastinaaksoep met pastinaakkrullen
Romige pastinaaksoep met pastinaakkrullen
Voor 4 personen
- 600 g pastinaak
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijn gemaakt
- 1 l (groente)bouillon
- 50 g boter of kokosolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding soep
- Schil de pastinaak en snijd deze in stukjes.
- Verhit de boter of kokosolie en bak de ui, knoflook en pastinaak. Even aan.
- Voeg geleidelijk de bouillon toe.
- Laat de soep op laag vuur ca. 20 minuten doorkoken. Wanneer de pastinaak voldoende zacht is kan de soep worden gepureerd.
- Voeg eventueel zout en/of peper toe.
Pastinaakkrullen
- 1 pastinaak
- 50 g kokosolie
- Snijd dunne plakken van de pastinaak met behulp van een dunschiller of kaasschaaf.
- Verhit een ruime hoeveelheid kokosolie in een pan en ‘frituur’ hierin de plakjes pastinaak.
- Dep de krullen af met wat keukenpapier.