Roodfruit in rosé met kardemomroom
Roodfruit in rosé met kardemomroom
Voor 4 personen
- rosé 500ml
- laurier 2 blaadjes
- citroen ½
- suiker 165g
- kardemom (heel) 8 stuks
- aardbeien 250g, in partjes
- framboos 250g
- blauwe bessen 250g
- slagroom (of coconut whipping cream voor vegan) 150ml
- gemalen kardemom 1 eetl
Bereiding
- Verwarm in een pan de rosé met de laurierblaadjes, de halve citroen, 150 gram van de suiker en de hele kardemompeulen en breng aan de kook. Zorg dat de suiker is opgelost en zet dan het vuur uit. Voeg het fruit eraan toe, schep om en laat het helemaal afkoelen in de koelkast.
- Sla vlak voor het serveren de (slag)room stijf met de gemalen kardemom en de rest (dat is ca. 1 eetlepel) van de suiker.
- Verdeel het gemarineerde fruit over 4 glazen en maak af met een beetje kardemomroom.