Rozemarijn-appeltaart van boekweitmeel met blauwe bessen
Rozemarijn-appeltaart van boekweitmeel met blauwe bessen
Voor 10 stukken
- 170 g boekweitmeel
- 100 g zachte boter + wat extra voor invetten
- 1 theel poedersuiker
- 1 ei
- 1 à 2 theel koud water
Voor de vulling
- 50 g zachte boter
- 50 g poedersuiker
- 50 g amandelmeel
- 1 eidooier
- 4 à 5 geschilde appels, in partjes, besprenkeld met het sap van 1 kleine citroen
- 1 eetl gehakte rozemarijnnaaldjes + 1 eetl extra rozemarijn voor garnering
- bruine suiker, om te bestrooien
- 1 schaaltje blauwe bessen
- beetje poedersuiker, voor de garnering
- ook nodig: springvorm van 20 cm, ingevet
Bereiding
- Kneed voor het deeg alle ingrediënten tot een glad deeg. Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.
- Rol het deeg iets groter uit dan de taartvorm. Leg in de vorm, druk aan en zet ca. 20 minuten in de diepvries.
- Roer intussen voor de vulling de boter met de poedersuiker tot een crèmig beslag. Roer er het amandelmeel en de eidooier door.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Haal de taartvorm uit de vriezer. Schep de amandelboter-mix erin en leg de appelpartjes erbovenop. Bestrooi met gehakte rozemarijnnaaldjes en bruine suiker.
- Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven. Zet de oven daarna op 130°C en bak de taart nog ca. 15 minuten.
- Neem de taart uit de oven en laat wat afkoelen. Bestrooi met blauwe bessen, rozemarijnnaaldjes en poedersuiker.