Terug Lees dit artikel

Rozemarijn-appeltaart van boekweitmeel met blauwe bessen

Rozemarijn-appeltaart van boekweitmeel met blauwe bessen


Voor 10 stukken


Voor de vulling


Bereiding

  1. Kneed voor het deeg alle ingrediënten tot een glad deeg. Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.
  2. Rol het deeg iets groter uit dan de taartvorm. Leg in de vorm, druk aan en zet ca. 20 minuten in de diepvries.
  3. Roer intussen voor de vulling de boter met de poedersuiker tot een crèmig beslag. Roer er het amandelmeel en de eidooier door.
  4. Verwarm de oven voor op 170°C.
  5. Haal de taartvorm uit de vriezer. Schep de amandelboter-mix erin en leg de appelpartjes erbovenop. Bestrooi met gehakte rozemarijnnaaldjes en bruine suiker.
  6. Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven. Zet de oven daarna op 130°C en bak de taart nog ca. 15 minuten.
  7. Neem de taart uit de oven en laat wat afkoelen. Bestrooi met blauwe bessen, rozemarijnnaaldjes en poedersuiker.



Dit artikel delen?