Terug Lees dit artikel

Rozerode macarons van amandelmeel

Rozerode macarons van amandelmeel


Ingrediënten


Bereiding

  1. Meng de helft van de suiker en het amandelmeel door elkaar.
  2. Doe het bietensap en de rest van de suiker in een steelpannetje, zet op het vuur en verwarm tot 118℃ (gebruik een kookthermometer)
  3. Klop de helft van het eiwit op tot pieken. Voeg de warme suikerstroop toe aan het eiwit en klop door. Laat afkoelen tot 50℃.
  4. Giet de rest van het eiwit ongeklopt bij het amandel-suikermengsel. Meng dit door het roze opgeklopte eiwitmengsel.
  5. Spuit mooie rondjes van de macaronmix op een beklede bakplaat of siliconenmatje. Laat 1 uur drogen.
  6. Verwarm de oven voor op 150℃.
  7. Bak de macarons ca. 12 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
  8. Besmeer de macarons met chocoladepasta en sandwich ze samen. Bewaar in de koelkast maar eet op kamertemperatuur.



Dit artikel delen?