Sajoer Asem Ketimoen – Groente‘soep’ met tamarinde en courgette
Sajoer Asem Ketimoen – Groente‘soep’ met tamarinde en courgette
Voor 4 personen
- 800 ml bouillon of water
- 2 cm verse laos (of 1 theel gemalen laos)
- 1 theel paprikapoeder
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 laurierblaadjes
- 1 theel trassi
- 200 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- 1 courgette, in dunne plakjes
- ½ spitskool, in reepjes
- 2 eetl asemwater
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook en voeg laos, paprikapoeder, ui, knoflook, laurier en trassi toe.
- Roer de sperzieboontjes erdoor en laat op laag vuur halfgaar koken.
- Schep de courgette erbij en kook kort mee.
- Voeg, als de sperzieboontjes vrijwel beetgaar zijn, de spitskool, asemwater en suiker naar smaak toe. Roer goed door en serveer.