Sajoer Asem Ketimoen – Groentesoep met tamarinde en komkommer
Sajoer Asem Ketimoen
Voor 4 personen
- 800 ml bouillon of water
- 2 cm verse laos (of 1 theel gemalen laos)
- 1 theel paprikapoeder
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 salamblaadjes of laurierblaadjes
- 1 theel trassi
- 200 g sperziebonen, schoongegmaakt en gehalveerd
- 1 komkommer, in dunne plakjes
- ½ spitskool, in reepjes
- suiker naar smaak
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook en voeg laos, paprikapoeder, ui, knoflook, salam en trassi toe.
- Roer de sperzieboontjes erdoor en laat op laag vuur halfgaar koken.
- Schep de komkommer erbij en kook kort mee.
- Voeg, als de sperzieboontjes vrijwel beetgaar zijn, de spitskool en suiker naar smaak toe. Roer goed door en serveer.