Terug Lees dit artikel

Salade Lyonnaise

Salade Lyonnaise


Voor 4 personen (of 2 voor maaltijd)


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de broodblokjes op een met bakpapier bekleed bakblik en meng er de knoflook, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper door. Bak de croutons krokant en goudbruin in ca. 10 minuten (zonder oven kan dit in een koekenpan op matig vuur, regelmatig omschudden).
  2. Meng voor de dressing de rode wijnazijn, rode ui en de 100 ml olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Eieren pocheren: breng een pan met een laag water van minstens 7 cm aan de kook en voeg de witte wijnazijn toe. Zet het vuur laag zodat het water niet meer kookt. Breek een ei in een kopje. Roer het water door zodat er een draaikolk ontstaat en laat het ei in het draaiende water glijden. Houd het water tegen de kook aan en pocheer het ei in ca. 3,5 minuut. Doe hetzelfde met de overige eieren. Schep de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water met een schuimspaan.
  4. Meng voor de salade de veldsla, little gem, croutons, bacon en de dressing door elkaar en verdeel over 4 borden. Bestrooi met bieslook en serveer met een gepocheerd eitje.Dit artikel delen?