Salade met aardbei en geitenkaas
Salade met aardbei en geitenkaas
Voor 4 personen
- courgette 1, in lange dunne plakken
- zonnebloemolie 1 eetl
- zout & peper
- aardbeien 10, in partjes
- zachte geitenkaas 150g, verbrokkeld
- eiekenbladsla, in reepjes
- hazelnoten 4 eetl, geroosterd
Voor de dressing
- dille of dragon (vers) 2 eetl, fijngehakt
- witte wijnazijn 2 eetl
- poedersuiker 1½ eetl
- mosterd 1½ theel
- zonnebloemolie 7 eetl
- zout & peper
Bereiding
- Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de plakken courgette met 1 eetlepel zonnebloemolie en leg ze in de grillpan; gril ca. 3 minuten per kant. Snijd de plakken in schuine stukken en bestrooi met zout en peper.
- Meng voor de dressing de dille (of dragon), witte wijnazijn, poedersuiker en mosterd in een maatbeker met de staafmixer door elkaar. Doe de zonnebloemolie er druppelsgewijs bij en breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een grote saladekom de aardbei, geitenkaas, gegrilde courgette en eikenbladsla en giet de dressing erover. Bestrooi met hazelnootjes.