Salade met blauwe kaas, pancetta en pijnboompitten
Salade met blauwe kaas, pancetta en pijnboompitten
Voor 4 personen
- 8 plakjes gerookte pancetta (of gerookt spek)
- 125 g gorgonzola (of andere blauwe kaas), in blokjes
- 4 eetl olijfolie
- sap van 1 citroen
- 100 g gemengde sla (waterkers, rucola, frisée)
- 1 avocado, in schijfjes
- zeezout en zwarte peper, vers gemalen
- 2 eetl pijnboompitten, geroosterd
Bereiding
- Verhit een koekenpan met 1 eetl olijfolie en bak de pancetta aan beide zijden krokant. Laat op keukenpapier uitlekken.
- Verkruimel de kaasblokjes met een vork in een kom. Voeg 3 eetl olijfolie en citroensap toe. Prak fijn en roer het - eventueel met de staafmixer - tot een romige massa. Voeg naar smaak wat zout en flink wat peper toe.
- Schik de sla over de kaasdressing en leg de avocado en de pancetta erbij. Bestrooi het geheel met de pijnboompitten.