Salade met haloumi
Salade met haloumi
Voor 4 personen
- 400 gram jonge spinazie
- 1 sinaasappel
- 1 grapefruit
- 1 stuk haloumi
- 250 gram bloem
- 1 dl zonnebloemoliedressinghandje
- verse munt
- 1 limoen
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Maak eerst de dressing: snij de munt fijn, pers de limoen uit.
- Doe limoensap, munt, honing en olijfolie in een jampot, draai het deksel dicht en schud stevig door elkaar.
- Spoel de spinazie schoon in ruim, koud water. Verdeel de salade alvast over 4 borden.
- Snijd partjes grapefruit en sinaasappel uit de vliezen. Snijd de haloumi in stukken. Wentel de stukken kaas door de bloem zodat ze aan elke kant bedekt worden, klop het teveel eraf.
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak de stukjes haloumi in de hete olie goudbruin. Laat ze daarna even uitlekken op keukenpapier.
- Giet wat dressing over de salade en verdeel haloumi, grapefruit en sinaasappel over de salade.