Terug Lees dit artikel

Salade met op thee gerookte geitenkaas en (bloed) sinaasappel

Salade met op thee gerookte geitenkaas en (bloed) sinaasappel


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Bekleed een wok met aluminiumfolie. Schud de inhoud van de theezakjes op de bodem van de wok. Zet het rekje in de wok en leg hierop een stukje bakpapier. Plaats de geitenkaasplakjes erop en sluit de wok goed af met aluminiumfolie (vouw tot punttentje zodat de kaas de folie niet raakt).
  2. Zet de wok op hoog vuur. Zet het vuur lager zodra er rook komt uit de spleetjes in de folie. Rook de kaas zo 5 minuten. Haal daarna de aluminiumfolie los (het liefst onder een afzuigkap of buiten).
  3. Klop intussen het sinaasappelsap met de olijfolie, mosterd, zout en peper tot een dressing.
  4. Verdeel de sla over 4 schaaltjes of bordjes. Leg op elk bordje wat sinaasappelparten. Verbrokkel de geitenkaas erboven en bestrooi met de hazelnoten. Maak af met de dressing.



Dit artikel delen?