Salade met postelein, sinaasappel, biet en hazelnoten
Salade met postelein, sinaasappel, biet en hazelnoten
Voor 4 personen
- 1 gekookte rode biet (uit pakje of zelf gekookt, ca. 45 min) + 1 kleine rauwe rode biet
- 200 g winterpostelein, gewassen en gedroogd (of spinazie)
- 2 grote sinaasappels
- 8 eetl extra vergine olijfolie
- 2 eetl wijnazijn
- snufje zout en peper
- 100 g hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan
Bereiding
- Snijd de gekookte biet in stukjes. Schil het rauwe bietje in dunne sliertjes en leg deze 10 minuten in koud water. Schil de sinaasappels en snijd in grove stukken.
- Roer een dressing van olijfolie en wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Meng de stukjes biet en sinaasappel met wat dressing en schep de postelein erdoor. Doe de rauwe biet erbij en schep nog een keer om.
- Verdeel over de borden, bestrooi met de hazelnootjes en serveer met knapperig brood.