Salade met sinaasappel en blauwe kaas
Voor 4 personen (of 2 als het je maaltijd is)
- 100 g jonge bladsla (baby leaf), gewassen en gedroogd
- 75 g rucola, gewassen en gedroogd
- 75 g pecannoten, grof gehakt
- 2 (bloed)sinaasappelen, partjes uit de vliezen gesneden (sap opvangen)
- 1 tomaat, zaadlijst verwijderd en in reepjes
- 100 g romige blauwschimmelkaas ‘Bastiaansen Blauw Koe’, in blokjes
Voor de dressing
- 3 eetl olijfolie
- 3 eetl sap van de sinaasappels
- 1 theel honing
- 1 eetl gembersiroop
Bereiding
- Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng een paar lepels ervan door de sla (geef de rest er apart bij).
- Hussel de noten, sinaasappel, tomaat en blokjes kaas erdoor en verdeel over 4 borden.