Salade Niçoise
Salade Niçoise
Voor 2 - 4 personen
- 400 g vastkokende aardappelen, gekookt, in stukken
- 200 g haricots verts, beetgaar gekookt
- 2 eetl kappertjes, uitgelekt
- 4 tomaten, in zessen
- 100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 350 g tonijn uit blik, in olie, uitgelekt
- 50 g ansjovisfilets
- 1 eetl verse bieslook, gesnipperd
- 1 eetl verse peterselie, fijngehakt
- 1 kropsla, blaadjes losgemaakt
- 4 hardgekookte eieren, gepeld, in vieren
Voor de dressing
- 1 eetl witte wijnazijn
- sap van 1 citroen
- ¼ theel suiker
- 1 eetl mosterd
- 6 eetl olijfolie
- zout
Bereiding
- Klop voor de dressing azijn, citroensap, zout en suiker door elkaar tot suiker en zout zijn opgelost. Roer de mosterd er goed door. Voeg al kloppend de olijfolie druppelsgewijs toe. Zet de dressing apart.
- Meng de aardappelen, haricots verts, kappertjes, tomaten, olijven, tonijn, ansjovis en de kruiden door elkaar.
- Schep de dressing voorzichtig door de salade, zo dat deze er goed mee bedekt is.
- Bekleed 4 borden met blaadjes sla. Verdeel de salade en garneer met de eieren.