Bereid de quinoa beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en maak op smaak met wat zout en een eetlepel olijfolie.
Bestrijk de plakken tomaat met olijfolie en bak ze aan beide zijden kort op hoog vuur tot er een donker korstje op is ontstaan. Zet opzij.
Meng de gehakte eieren in een kom met de avocado-olie, witte balsamico en de kappertjes en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de zalmsteaks in de verpakking in een pan met warm water (60°C) zodat de smaak optimaal tot z’n recht komt.
Maak intussen de borden op: leg de plakken tomaat op de borden en bestrooi met basilicumblaadjes. Verdeel de quinoa er gelijkmatig over. Beleg met plakjes biet en blaadjes rucola.
Neem de lauwwarme zalm uit de verpakking, haal het vel eraf en verdeel in grove stukken. Leg op de salade. Schep de gehakte eieren erop en serveer meteen.