Salade van bietjes met linzen en geitenkaas
Salade van bietjes met linzen en geitenkaas
Voor 3-4 personen
- 2 bieten
- 1 blik linzen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
- ca. 20 g platte peterselie, fijngesneden
- 1 zak rucola
- 150 g zachte geitenkaas
- 50 g walnoten
- 2 eetl olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Pof de bieten door ze (na goed schoongemaakt te hebben) te wikkelen in aluminiumfolie met wat olie en peper en zout. Verwarm de oven op 200 graden en pof ze circa 60 min tot ze gaar zijn.
- Meng de bietjes met de linzen op een groot bord of platte schaal.
- Hussel er voorzichtig de peterselie en de rucola door. Meng met de olijfolie.
- Verkruimel de geitenkaas erover en breek de walnoten boven de salade in stukjes. Maal er zout en peper overheen.
- *