Salade van bleekselderij, peer en waterkers
Salade van bleekselderij, peer en waterkers
Voor 4 personen
- 50 g amandelen met vlies
- ca. 2 eetl witte wijnazijn
- 1 sjalotje, gesnipperd
- scheut olijfolie
- peper en zout
- 6 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 conference peer, geschild, klokhuis eruit en in kleine blokjes
- 100 g gewelde dadels (Lilifruit), in reepjes
- 50 g fenegriek- kaas, in blokjes
- 1 bosje waterkers, gewassen en gedroogd
Bereiding
- Rooster de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Schud regelmatig om. Zet opzij.
- Klop een vinaigrette van de azijn met het sjalotje en giet er al kloppend een goede scheut olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
- Hussel de bleekselderij en peer met vinaigrette naar smaak in een kom. Meng de amandelen, de dadels, de kaas en de waterkers erdoorheen.