Salade van bulgur met pompoen, schapenyoghurt en broccolifalafel
Salade van bulgur met pompoen, schapenyoghurt en broccolifalafel
Voor 4 personen
- 1 pompoen, in blokjes met schil
- olijfolie
- 500 g bulgur
- citroensap naar smaak
- zout en peper
- 100 g jonge sla
- 2 handjes witte druiven, eventueel gehalveerd
- 6 stuks cherrytomaatjes, gehalveerd
- 200 ml schapenyoghurt
- 3 eetl granaatappelpitjes
- muntblaadjes, voor erover
- klein handje pompoenpitjes, voor erover
- optioneel: citroenpartjes (garnering)
Voor de broccolifalafel
- 1 broccoli, grote stronk, in kleine stukjes
- 150 g lupinebonen (uit potje)
- 2 eieren
- 150 g groene dupuis-linzen (uit blik)
- 150 g geraspte kaas
- 6 eetl speltmeel
- 1 eetl harissa (pasta)
Bereiding
- Rooster de pompoenblokjes besprenkeld met een beetje olie op een beklede bakplaat in de oven op 200°C ca. 35-40 minuten. Schep halverwege om.
- Kook ondertussen de bulghur in ruim kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking; spoel koud af, laat uitlekken en breng op smaak met citroensap, olijfolie en zout en peper.
- Blancheer voor de falafel de broccoli in ruim kokend water ca. 3 minuten. Giet af en doe in een foodprocessor. Doe de lupinebonen erbij en pureer tot een grof mengsel.
- Meng de eieren, linzen, geraspte kaas, speltmeel en de harissapasta door het broccolimengsel. Maak er kleine balletjes van en rooster deze in de oven op 180°C voor ca. 20 minuten.
- Meng de bulghur met de sla en geroosterde pompoen. Leg de druiven, tomaatjes en falafelballetjes erbij, schep er wat schapenyoghurt op en bestrooi met granaatappelpitjes, pompoenpitjes en munt. Garneer naar wens met partjes citroen.