Salade van dubbelgedopte tuinboontjes met oude kaas
Salade van dubbelgedopte tuinboontjes met oude kaas
Voor 4 personen
- ± 3 kg zeer verse tuinbonen, gedopt (of ± 1 kg gedopte tuinbonen)
- 100 gram oude kaas, in kleine blokjes
- 2 eetl olijfolie
- 1 eetl gehakte peterselie
- vers gemalen zwarte peper
Bereiding
- Kook de tuinboontjes ± 10 minuten tot ze gaar en zacht zijn in een pan kokend water met een scheutje melk (tegen het verkleuren). Af en toe proeven.
- Spoel de boontjes af onder koud stromend water en verwijder het stugge grijze velletje (‘dubbeldoppen’) zodat je felgroene boontjes overhoudt.
- Meng de blokjes kaas door de tuinboontjes, sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met peterselie en royaal versgemalen peper. Schep voorzichtig om.
- Laat de salade een half uurtje staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Tip: Hoeveel bonen je uit een kilo verse tuinbonenpeulen haalt kan erg verschillen. De peulen wegen ca. twee derde tot driekwart van het totale gewicht, maar soms zitten in reusachtige peulen heel kleine boontjes zodat er nog minder overblijft. Reken voor 450 gedopte tuinboontjes op ca. 1,5 tot 2 kilo verse tuinbonen.