Salade van gemarineerde asperges en waterkers
Salade van gemarineerde asperges en waterkers
Voor 2-4 personen
- 5 eetl zonnebloemolie
- 2 theel witte wijnazijn
- 1 theel suiker
- 2 theel fijne mosterd
- 500 g witte asperges, geschild, gekookt en in stukken gesneden
- 1 theel grove mosterd
- 4 eetl olijfolie
- 1 theel honing
- 100 g waterkers of gemengde sla, gewassen
- 2 handperen (Conference), geschild, klokhuis verwijderd en in 8 parten gesneden
- 200 g aardbeien, kroontjes verwijderd en grote doormidden gesneden
- eetl hazelnoten
Bereiding
- Meng de olie, 1 theelepel witte wijnazijn, suiker en 1 theelepel fijne mosterd goed door elkaar en leg hier de stukken asperge in. Laat circa 1 uur marineren.
- Meng voor de dressing de rest van de wijnazijn, mosterd, olijfolie en honing.
- Verdeel de sla, gemarineerde asperges, peer, aardbeien en hazelnoten over vier borden. Besprenkel met de dressing of serveer deze er apart bij.