Salade van knolselderij met rauwe ham en walnoten
Salade van knolselderij met rauwe ham en walnoten
Voor 2 personen
- 400 g knolselderij (schoongemaakt gewicht), in luciferreepjes
- 3 eetl olijfolie
- zout en peper
- 150 g walnoten
- 1 eetl volle yoghurt
- 2 eetl mayonaise
- 1 eetl truffelolie
- rauwe ham
- 4 stuks bindsla (little gem) of 1 krop Romaanse sla blaadjes losgehaald of in lange repen
Bereiding
- Verhit de oven voor op 180°C.
- Meng 2 eetlepels olijfolie door de knolselderijreepjes in een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. Rooster kort in de oven, ca. 6 minuten. Haal eruit en rooster daarna de walnoten ca. 10 minuten in de oven in een schaal.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise en truffelolie. Meng de dressing door de sla en de knolselderij. Verdeel over 2 borden en leg de rauwe ram erbij. Bestrooi met walnoten.