Terug Lees dit artikel

Salade van ovengeroosterde bietjes met appel en avocado

Salade van ovengeroosterde bietjes met appel en avocado


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd het loof van de bieten (eventueel te gebruiken als salade of als gestoofde groente) en was de bietjes onder stromend water schoon.
  3. Halveer de bietjes en leg ze met de snijkant boven op een flink stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de balsamico. Vouw de folie erover dicht en leg het pakket 2 tot 3 uur (sterk afhankelijk van de versheid en grootte van de bietjes) in de oven.
  4. Schil de appels en avocado’s, verwijder klokhuis en pit en snijd ze in grove stukken. Meng het limoensap erdoor.
  5. Maak een mengsel van gember, chilipeper, vissaus en sojasaus en breng op smaak met de suiker. Meng dit door de appels en avocado’s.
  6. Haal de bietjes uit de folie en laat ze afkoelen.
  7. Trek de schil van de bietjes en snijd ze in stukjes. Meng ze door de salade en bestrooi met koriander.



Dit artikel delen?