Salade van rode biet en sinaasappel
Salade van rode biet en sinaasappel
Ingrediënten
- 200 gram rauwe of gekookte rode bietjes, geschild, in blokjes
- 1 bos peterselie, fijngehakt
- 1 bos basilicum, in reepjes
- 1 bosui, in ringen
- 2 sinaasappels, vruchtvlees in partjes (sap opvangen)
- 30 gram walnoten
- 30 gram pijnboompitten
Voor de dressing
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- Zout en peper
Bereiding
- Meng de biet, peterselie, basilicum en lente-ui met het sap van de sinaasappel. Garneer de salade met sinaasappelpartjes, walnoten en pijnboompitten.
- Roer voor de dressing de balsamicoazijn door de mosterd en breng op smaak met zoet (siroop of honing), zout en peper naar smaak. Serveer de dressing apart.