Salade van sperziebonen en waterkers
Salade van sperziebonen en waterkers
Voor 4 personen
- 400 g vastkokende aardappels
- 400 g sperziebonen, schoongemaakt
- 2 eetl olijfolie met citroen
- 2 eetl (walnoten)olie
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 eieren, hardgekookt, grofgehakt
- 2 eetl groene kruiden
- 1 eetl pijnboompitten, geroosterd
- 1 bosje waterkers
- zout en peper
Bereiding
- Kook de aardappels gaar in de schil.
- Kook de sperziebonen 2 minuten in ruim, kokend water met zout.
- Schil de aardappels als ze nog warm zijn en snijd ze in plakjes.
- Meng de olijfolie met citroen, de walnotenolie, rode ui en wat zout en peper. Marineer hierin ongeveer 10 minuten de aardappelplakjes.
- Meng de aardappelplakjes met de sperziebonen, kruiden, pijnboompitten en de stukken ei.
- Meng als laatste de waterkers erdoor.